حل مشکل مقایسه کنکوری ها با یکدیگر
بخش عمده ی زمان ما در گفتگوهای خانوادگی و دوستانه به قضاوت میگذرد. این دبیر بد درس می دهد. آن آموزشگاه، امکانات خوبی ندارد. این کتاب تست پاسخنامه ی خوبی ندارد. تراز میلاد بهتر از مجتبی است.
همه ی ما قبول داریم که خیلی از زمان های ما به مقایسه سپری می شود ولی در بحث ها به طرف مقابل می گوییم مقایسه نکن. مثالی که زدی بجا نیست. زود قضاوت نکنید و…
برتراند راسل در مورد قضاوت می گوید : افراد نادان مطمئن حرف می زنند و زود قضاوت می کنند در حالی که دانایان سرشار از شک هستند. البته من حامد دلیجه می گویم خود این حرف راسل یک نوع قضاوت هست 🙂
یا درجایی دیگر می گوید : انسانی که سرشار از ایمان است تهی از استدلال است!
باید چکارکنیم ؟ نباید قضاوت کرد ؟ باید دانش خود را افزایش داد برای قضاوت کرد ؟
انشالا بچه های فنی مهندسی در درس نقشه کشی صنعتی مانند این عکس را می خونید.
چیزی که میخواهم خدمت طرفداران ریاضی ۱۰۰ بگویم
این است که ما وقتی در مورد شخصی یا چیزی قضاوت می کنیم داریم ارزش و نحوه ی تفکر خودمان را بیان می کنیم. زمانی که تو میگویی: «زهرا خیلی تنبل است و با روزی پنج ساعت درس خواندن نباید رتبه ی خوبی می آورد و الان دانشجوی امیرکبیر هست و یا پزشکی شهیدبهشتی میخونه و…
چیزی که در ظاهر مساله هست :
زهرا تنبل است و یک دانشگاه خوب و رشته ی خوب درس می خواند.
تقکر درونی شما:
۱) اینکه شما تنبلی را کم مطالعه کردن می دانید.
۲) اینکه شما دانشگاه خوب قبول شدن را ته موفقیت می دانید.
(۳) و مهم تر شما دارید فریاد می زنید که زهرا خیلی خیلی جلوتر از شما هست.
پس زمانی که شما دارید قضاوت می کنید طرز تفکر خود و دید خودت را نسبت به زندگی و دوستانت را افشا میکنی. و خیلی از واقعیت های زندگی خودت آشکار می شود.
مقایسه کردن نوعی از قضاوت است.
وقتی که من درصد ریاضی زهرا را فقط با مریم و فاطمه مقایسه کنم نه با علی و رضا. نشان می دهم که نگرش جنسیتی در مورد درصد ریاضی دارم. یا وقتی شما سطح علمی آموزشگاه های بالای شهر را فقط با بالای شهر مقایسه کنی نشان می دهی که سطح مادی آموزشگاه خیلی مهم است. یا زمانی که اقتصاد کشور را فقط با ترکیه و عراق و عربستان و… مقایسه میکنی، نسان می دهی که خیلی به مذهب و تاثیرش در اقتصاد اعتقاد دارید.
اگر بخواهیم حرفهایی که تا الان زدم را جمع بندی کنم(حامد دلیجه) :
نمیشه جلوی قضاوت کردن را گرفت. و من و شما و دیگران همیشه قضاوت خواهند کرد ولی این را بدونید خروجی قضاوت، آشکارسازی طرز تفکر و داشته های فعلی ماست. و نه صرفا زیر سوال بردن دیگران!
“فلانی آدم حسابیه، پولدارن، تحصیلکرده اند”
۱-یعنی از دید من هر کی پولداره/تحصیل کرده آدم حسابیه
۲-به تبع آن هر کی تحصیلات/پول نداره آدم حسابی نیست!!
این گفتگو بین دخترخانوم ها رواج دارد :
پدر فلانی دخترشو کلاس های میلیونی می بره.
در ذهن آن شخص:
۱)هرکی پولداره کلاس کنکور زیاد میره
۲بابای من پولدار نیست
۳)من کلاس کنکور نمیرم و یا خیلی دبیرهای ضعیف هستند
۴)فقط باباهایی که دختراشون را کلاس کنکور بفرستند خوب هستند.
درپایان باید بگم که
این مطلب من خودش یک نوع قضاوت و مقایسه هست. ولی خب باید یجوری به شما انتقال می دادم دیگه. و نکته ی پایانی : پدر یا مادری که دختر و پسرت را با اقوام مقایسه میکنی.میدونم اینجوری میخوای فرزندت عوض بشه و موفق بشه. ولی با این کار فرزندت را عقده ای و کینه ای بار میاری. تو وقتی میگویی الهام جان دخترم، سحر دختر فلانی را نگاه کن چقدر خوبه/ در واقع داری میگی مامان سحر خیلی بهتر از مامان الهام (من) دخترش را تربیت کرده. پس دارید از خودتون شکایت می کنید. بهتر نیست یا خودتان را اصلاح کنید؟ یا از راه بهتر فرزندمان را به سمت موفقیت هدایت کنیم؟
در نظرات بنویسید:
یک نمونه مقایسه یا قضاوت که والدین یا دوستان شما به کار برده اند را انتخاب کنید و بگویید که با شنیدن این قضاوت، چه اطلاعاتی از ذهن مقایسه کننده، افشا میشود.برای مطالعه ی مطالب بیشتر در مورد روانشناسی کنکور به اینجا
بروید.
مهندس حامد دلیجه ۱۲ اردیبهشت ۹۴
۰۹۳۸۳۳۵۰۹۸۳
منم همیشه میگم اون دوستم تک بچست بابا مامانش معلمن کلی براش پول خرج میکنن
چی برداشت شد؟؟؟
شما اعتقاد دارید که خانواده پرجمعیتی دارید که باعث شده والدین نتواند به شما رسیدگی کند. هم روحی و هم مادی
شما اعتقاد دارید که معلم بودن والدین و همچنین دو موتوره بودن شان باعث میشه فرزند بهتر رشد کند و موفق بشود.
شما می گویید والدین من تحصیلات خوبی ندارند.
و…..
سلام.مطلب مفید و جالبی بود….من خیلی وقتا که پدرم منو با کس دیگه ای مقایسه میکنه بهش میگم که پدر عزیز أخه اون پدر و مادرش و سبک زندگیش با من فرق داره و انتظار نداشته باشین عین هم باشیم و اینکه هرچی بکاری همونو درو میکنی….
ولی هیچ وقت اعتنا نمیکنه…
ممنون از این مطلب مفیدتون…کاش پدر و مادرا هم میخوندن….
سلام
من کاملا با شما موافق هستم. انشالا میخونن.
بله اگر فیزیک و جسم ماست که از پدر و مادریم.اگر تربیت و رفتار و .. ماست که پدرمادر نقش اصلی تربیت را داشته.حتی اگر بگوید تو دوستان خوبی نداری و به من چه ربطی دارد و…
باید بگوییم پدر یا مادر شما من را به نحوی بزرگ کردی که به سمت این دوستان کشیده شدم و وقتی که ۵ ساله بودم که میتونستی جلومو بگیری و…
آره واقعا وقتی اونا هی بقیه رو با ما مقایسه میکنن ما هم مجبور میشیم اونارو با بقیه پدر مادرا مقایسه کنیم
بله کارتون درسته.