سال کنکور سالی هست که شما مجبور هستید درس ها را با عمق بیشتری یادبگیرید. به همین خاطر در وبسایت ریاضی صد سعی میکنیم انواع مدل های تست زنی را براتون کامل توضیح بدیم. این مقاله یخورده طولانی می باشد و اگر حوصله ندارید لطفا در زمان بهتری مطالعه کنید.
۳ نوع تست مختلف داریم:
۱) آموزشی
۲) ارزیابی
۳) جمعبندی
۱) تست آموزشی:
الف) درسهای عمومی:
در درسهای عمومی حدود دو روز بعد از مطالعه تست بزنید. البته تفاوتهایی بین درسهای عمومی مثل عربی و دینی نیز وجود دارد؛ مثلا عربی باید در همهی تستها هر ۴ گزینه و پاسخ تشریحی کاملا بررسی شود و نمیتوان در ابتدا تست زماندار زد ، اما در دینی، مطالعه اهمیت نسبتا بیشتری دارد و باید تعداد بیشتری خواند. مگر در مباحثی مانند آیات.
توجه : منظور ما از درس های عمومی مطالب حفظی آن ها هست. و مبحثی مانند قرابت معنایی و آرایه ادبی یا ریدینگ زبان و.. باید همان موقع تستش زده بشه.
برای توضیحات بیشتر فایل صوتی یک ساعته را کامل گوش بدین.
ب) درسهای اختصاصی:
۱ ـ همراه با مطالعه، مثال را حل کنید: برای بهتر یادگرفتن، ضروری است که حین مطالعه، مثالهای لا بهلای جزوه و کتاب را حتما حل کنید.
خودکار همیشه دستتون باشه.
۲ ـ زدن تست همراه مطالعه: با شروع مطالعهی هر مبحث جدید، تعدادی از مجموعه تستهای آن فصل را از کتاب کمکآموزشی بزنید؛ مثلا اگر آن فصل ۲۰۰تا تست دارد، ۲۰تای آن را در مرحلهی اول زده و بقیهی تستها را در دورههای بعدی تقسیم کنید.
نکتهی مهم:
۳ ـ نباید کل تستهای یک مبحث را در یک روز بزنید و بعد بگویید: «از ۳۰۰ تا تست امروز فقط ۱۰ تا غلط داشتم.» و احساس کنید مبحث را کامل بلدید. باید تستهای مبحث تدریس شده را در چند روز تکمیل کنید؛ مثلا روز اول تا حرکت یکنواخت بزنید و روز بعد تا شتاب و روز بعد سقوط آزاد و درآخر هم یک جمع بندی از کل تست هایی که مشکل داشته اید بکنید. این کار باعث میشود هم چند بار مرور کرده باشید و کاملا به درس مسلط شوید و هم توهم یادگیری برایتان ایجاد نمیکند و اشکالاتتان را راحتتر برطرف میکنید. بازم تاکید میکنم این فایل صوتی را دانلود کنید.
۴ ـ تستهایی که بلد نبودید و از پاسخنامه نگاه کردید را دوباره حل کنید. این طور نباشد که فکر کنید فقط با خواندن پاسخ، آن را یاد گرفتهاید. حتما پشت تست را علامتگذاری کنید و سعی کنید روش حل تست را یادبگیرید که چرا اینجوری حل کرده و کی باید از اون روش رفت….
اینجا پاسخبرگ خالی گذاشتم خواستیت به تعداد کافی پرینت بگیرید.
۵ ـ پاسخ تشریحی تستها: تست هایی که درست زدید را هم یک نگاهی به پاسخ تشریحی بندازید چون هدف ما الان تست آموزشی هست. ولی لزومی ندارد حتما با روش پاسخنامه ی کتاب تست خود جلو برید.
۶ ـ بعد از مدتی که یکییکی تست زدید و بررسی کردید و مبحث را بهطور نسبی یاد گرفتید میتوانید گروهی (مثلاً ۲۰تا ۲۰تا) تست بزنید و بررسی کنید و حتی درصد بگیرید. هدفتان رسیدن به پاسخ درست و دقت در پاسخگویی باشد.
۷ ـ حتما پشت تستها را علامتگذاری کنید تا دفعههای بعد بدانید کدام تستها را باید استفاده کنید. این کار مخصوصا هنگام مرور، خیلی به درد شما میخورد (ص: درست، غ: غلط، ن: نزده، !: نکتهدار و …) هر جور خودتان راحتید اسم بگذارید.
چه تست هایی را باید علامت بزنید ؟؟ حدودا ۱/۳ تست ها را باید علامت بزنید.
ب- غلط حل کردی (اشتباه محاسباتی بوده نیازی نیست علامت بزنی ولی فقط حواستو به محاسبات جمع کن)
ج- درست زدی ولی فکر میکنی که یکی دو ماه دیگه یادت میرن.
د- کلا هیچی نتونستی حل کنی و به اصطلاح نزده ها
۲)تست ارزیابی:
بعد از این که یک فصلی را تا حد خوبی یاد گرفتید و به مقدار کافی تست آموزشی زدید (مثلا حدود دو سوم تستهای هر مبحث)، نوبت به تستهای ارزیابی میرسد.سایت ریاضی صد توصیه میکنه که این تستها را تا یک ماه بعد از پایان فصل شروع کنید. و بیشتر از اون به تاخیر نیندازید.
۲ ـ اگر درصد مناسبی کسب کردید، از تستهای باقیمانده (حدود یک سوم تستهای هر مبحث که بهعنوان آموزش استفاده نکردید) از خودتان آزمون بگیرید و اشکالات خود را برطرف کنید.
۳ ـ هدف از این مرحله یاد گرفتن تستزنی در زمان استاندارد کنکور میباشد که این مرحله میتواند درروزهای قبل از آزمون آزمایشی نیز انجام شود.
۴ ـ پس از زدن تستهای ارزیابی بهصورت آزمون (ترجیحا در پاسخبرگ وارد کنید) با دقت پاسخهای خودتان را بررسی کنید و نکتههای مهم را در جایی که نکتههای تستهای آموزشی را مینوشتید (مثلا برگهی خلاصهی درس مورد نظر) یادداشت کنید.
* تذکر: هرگز پاسخ سوالات را در کتاب آموزشی علامت نزنید تا بعدا بتوانید از آن استفاده کنید.
۳) تستهای جمعبندی:
بعد از یادگیری نسبتا کامل (مطالعه و تست آموزشی) و افزایش سرعت و تسلط (تست ارزیابی) در مباحث یک فصل و یا حتی یک درس و کتاب خاص، نوبت به این مرحله میرسد (معمولا این مرحله در پایان تابستان، پایان ترم اول، عید نوروز و قبل کنکور میباشد)
۲ ـ میتوانید اگر کتاب قبلی تمام شده یا احساس میکنید تست جدید نیاز دارید، کتاب استاندارد جدیدی تهیه کنید و از تستهای جدید از خودتان آزمون بگیرید. در غیر این صورت از تستهای جدید همان کتابی که دارید از خودتان آزمون بگیرید. بهطوری که کل مباحث فصل را پوشش دهد و جمعبندی شده باشد.
۳ ـ سعی کنید پاسخ تستها مخصوصا تستهای نکتهدار یا آنهایی که نزدید یا غلط زدید کامل بررسی شود.
جمع بندی مقاله : بعد از پایان این مرحله، بار دیگر مطالب یک فصل برایتان مرور شده و به تسلط رسیدهاید. بهتر است این مرحله پس از گذشت مدت نسبتا زیادی از مطالعه و یادگیری انجام شود تا خیلی بهتر خود را بسنجید. البته در این فاصله بهنحوههای دیگر مثلا تست ارزیابی و مطالعهی خلاصهها، مباحث را مرور کنید تا از یادتان نرود.
در سایت ریاضی صد انواع جزوات (آموزشی، تستی،جمع بندی) تمامی دروس گذاشته شده و هر روز هم به روز می شوند. می تونید رایگان دانلود کنید.
منبع : ریاضی ۱۰۰
سلام
من میخوام ریاضی رو صد بزنم.باید برنامه ام چجور باشه؟ و روزی چن ساعت ریاضی بخونم؟و چه کتابی استفاده کنم؟رشته تجربی ام
سلام
الان چند می زنید ریاضی را ؟
اگر الان زیر ۷۵ می زنید به ۱۰۰ فکر نکنید.
در مورد کتاب که اینا گفتم
http://riazi100.ir/2149/
درمورد نحوه مطالعه و ساعت و کیفیت هم اینجا
http://riazi100.ir/2403
سلام.گزینه دو امارتطابق سوالاتش با کنکور رو داده و ۸۰درصد بوده.بنظر شما میشه برای تست زنی روی سوالات ازمون های امسال که شرکت میکنم تمرکز کنم و برای تست زنی به غیر از زیست برای بقیه درسها خیلی روی کتابای دیگه وقت صرف نکنم
سلام.
گزینه دو هرساله کیفیت سوالات خوبی دارد.
توصیه ما این هست که پکیج ۲۰ هزار تست گزینه دو(باپاسخ تشریحی) را که شامل یک حلقه دی وی دی هست از اینجا خریداری کنید. (با هزینه ی پست ۳۵ تومان)
سوالات یکی دوسال اخیر گزینه دو هست.تمامی دروس.
بانک سوالات رایگان گزینه دو هم تو سایت داریم که از اینجا دانلود کنید.
ببینید ایده ای که دارید خوبه ولی کتاب و درسنامه هاش هم در جای خود مفید هستند. و توصیه میکنم که بدون کتاب نباشید.