الف- شرایط آزمونی: در موردشرایط آزمونی مواردزیر را مدنظر قرار دهید:
۱)یک عددصندلی دستهدار معمولی برای آزموندادن تهیه کنید. یادتان باشداگر چپدست هستید،حتماً مدل مخصوص چپدستها را تهیه کنید. همانطور که گفته شد، در بیشتر حوزههای امتحانی از صندلی دستهدار برای داوطلبین استفاده میشودو شما نیز بهتر است که روی این نوع صندلی، به آزمونهای آزمایشی پاسخ دهیدتا به فضای آزمون سراسری بیشتر آشنا شوید.
۲)لوازمالتحریر مناسبی که میخواهیدسر جلسهی آزمون سراسری از آن استفاده کنید،به تعدادکافی تهیه کنیدو در آزمونهای آزمایشی و جامع نیز حتماً با همان لوازمالتحریر، آزمون را پاسخ دهید.
۳)شب آزمونهای آزمایشی حتماً خوب بخوابیدتا بهموقع یعنی حدود۵ صبح بیدار شویدو صبحانهتان را تا ساعت ۶ صبح میل کنید.
۴)برای آزمون آزمایشی درمنزل، حتماً وضعیت ظاهری و نوع پوشش خودرا مطابق آزمونهای بیرون ازخانه و یا محیط مدرسه تنظیم کنید. یعنی لباسی که معمولاً در مدرسه یا آموزشگاه میپوشید، بهتن کنید. حتی میتوانیدبرای خودکارت تهیه کنیدو آن را به لباس خودالصاق کنید. سعی کنیدحداکثر ساعت ۶:۳۰، آمادگی آزموندادن را داشته باشید.
۵)جایی از خانه را که ازنظر ترددافراد، صداهای مزاحم و یا زنگ تلفن … مناسب تشخیص میدهیدبه آزموندادن اختصاص دهید.
۶)لوازمالتحریر مناسبی را که تهیه کردهایدبا خودسر آزمون ببرید.
۷)یک بطری آب، چندقطعه شکلات و یا تغذیهی مناسب دیگری را با خودسر جلسه ببریدتا درمواقع ضروری از آن استفاده کنید.
۸)از یکی از اعضای خانوادهی خودبخواهیدکه بهعنوان مراقب آزمون درجلسه حاضر شودو به شما در برگزاری آزمون کمک کند.
۹)آزمون انتخابشده را حتماً رأس ساعت ۸ شروع کنیدتا به امتحاندادن رأس این ساعت عادت کنید.
۱۰)پاسخگویی را از دفترچهی عمومی شروع کنید. یادتان باشدحتماً جواب سؤالات را در پاسخنامه واردکنید.
۱۱)درطول پاسخگویی بههیچوجه از جای خودبرنخیزید، چون این اجازه در جلسهی آزمون سراسری نیز به شما داده نخواهدشد.
۱۲)به هیچ تلفنی پاسخ ندهیدو اینکار را به دیگر اعضای خانواده بسپارید.
۱۳)از تغذیهی غیرمتعارف، درطول پاسخگویی استفاده نکنید.
۱۴)زمانهای استاندارد، مطابق آنچه در دفترچههای سؤال وجودداردرا رعایت کنید. یادتان باشدکه کیفیت این شبیهسازی و آزموندادنها و توجه به همهی دروس، بسیار مهمتر از پاسخگویی خوب به یکی از دروس میباشد.
۱۵)حتماً مدیریت زمان را در آزمونهای آزمایشی بهکار ببندیدتا در کنکور سراسری دچار مشکل کمبودوقت نشوید.
۱۶)دفترچههای عمومی را پس از پاسخگویی، تحویل مراقب دهیدو پاسخگویی به دفترچههای اختصاصی را بلافاصله بعداز دفترچهی عمومی شروع کنید. برای اینکار حتماً از مراقب کمک بگیرید.
۱۷)رأس ساعت مقرر، دفترچههای اختصاصی را تحویل مراقب دهیدو خودبرای انجام مراحل تحلیل آزمون، آماده شوید.
۱)حتماً آزمونهای آزمایشی که همسطح آزمون سراسری است را انتخاب کنید و یا کنکورهای سالهای اخیر را در برنامهی آزمونهای آزمایشی خود قرار دهید.
۲)آزمونهایی را که برای برنامهی مرور و جمعبندی خردادانتخاب میکنید،حتماً دارای سؤالات همسطح آزمون سراسری در سالهای اخیر باشند.
۳)حتماً از آزمونهایی استفاده کنیدکه دفترچهی پاسخنامهی تشریحی داشته باشدتا در مرحلهی تحلیل آزمون، باتوجه به پاسخ سؤالات، بتوانیددلایل غلطزدن یا نزدهگذاشتن سؤالات را استخراج کنیدو آنها را در روزهای باقیمانده تا آزمون آزمایشی بعدی برطرف کنید.
ج- شرایط ذهنی:
مهمترین شرط یک شبیهسازی مناسب، شبیهسازی شرایط ذهنی آن است که البته با شبیهسازی آزمونی و محتوایی، مقدار زیادی از آن حاصل میشود ولی در این بخش نیز موارد زیر بیان میشود:
۱) حتماً پاسخگویی سؤالات را در وقت مقرر شروع و خاتمه دهید و درطول پاسخگویی حتماً به تکنیکهای مدیریتزمان، توجه و آنها را تمرین کنید چون اگر بتوانید ازنظر ذهنی بر زمان پاسخگویی به هرتست یا به هردرس تسلط یافته و آن را مدیریت کنید، بههیچوجه در سر جلسهی آزمون سراسری با کمبود وقت مواجه نخواهید شد.
۲) استفاده از تکنیکهای مدیریت زمان و هنر آزمون بهعلاوهی تمرکز کافی در زمان پاسخگویی، کمک زیادی به کمشدن میزان کمدقتی و بیدقتی، درهنگام روبهروشدن با سؤالات متنوع را فراهم میآورد. به همین دلیل کلیهی توصیههایی را که مشاور یا معلمین شما دررابطه با ایجاد تمرکز کافی درهنگام آزموندادن کردهاند، حتماً درموقع آزمونهای آزمایشی خردادماه رعایت کنید تا در سر جلسهی آزمون سراسری نیز با حداکثر تمرکز شرکت کنید.
۳) سعی کنید به همهی سؤالات دفترچههای آزمونهای آزمایشی درطول آزمون بپردازید و آنها را بهترتیب اولویت از اولین سؤال، اولین درس تا آخرین سؤال، آخرین درس بهجز سؤالاتی که نشاندار میکنید یعنی سؤالاتی که اصلاً حل نمیکنید ویا درصورت داشتن وقت حل خواهید کرد، پاسخ دهید.
این کار باعث میشود که علاوهبر اتخاذ روش مناسب برای پاسخگویی به سؤالات در کنکور سراسری، ذهن خود را آمادهی انتقال بهموقع از یک درس به درس دیگر و یا از یک مبحث به مبحث دیگر کنید.
۴) حتیالمقدور در آزمونهای آزمایشی، دفترچههای سؤال را با آرامش بردارید و با آرامش پاسخ دهید و این منافاتی با سرعتعمل ندارد. سرعت خویش را در محاسبه و حل مسائل بهکار گیرید ولی درهنگام واردکردن جواب تستها در پاسخنامه یا انتقال از یک درس به درس دیگر، آرامش لازمی را که در سر جلسهی کنکور سراسری احتیاج دارید، بهکار ببرید.
۵) در طول پاسخگویی به سؤالات، از مثبتاندیشی نسبت به نتیجهی تلاش خود در کنکور سراسری دست برندارید.