دی وی دی افزایش تراز هزار دی یک روز
خانه » انتخاب رشته » نکات مهم انتخاب رشته » نکات مهم انتخاب رشته کنکور سراسری (کامل)
کانال تلگرام ریاضی 100

نکات مهم انتخاب رشته کنکور سراسری (کامل)

بالاخره کنکور تمام شد و هر چه بود گذشت. تاکنون حتماً درصد های خود را محاسبه کرده اید و وضعیت خود را حدس زده اید و در انتظار دریافت کارنامه می باشید.

تخمین رتبه کنکور94
تخمین رتبه کنکور۹۴

ما در وبسایت ریاضی صد از شروع کنکور تا ورود شما به دانشگاه ها همراه شما هستیم!خیلی مشتاق هستید بدانید نتیجه آزمون شما چیست؟ چقدر حدس شما درست بوده و تا چه حد نتایج زحمات خود را گرفته اید؟ جهت تخمین رتبه ی خود با تاثیر معدل کلیک کنید. اما کار شما تمام نشده و هنوز یک مرحله مهم دیگر برای ورود به آموزش عالی باقی مانده است؛ مرحله ای که به اندازه کنکور ارزش دارد؛ مرحله ای که اگر درست از آن نگذریم تمام زحمات شما را بر باد خواهد داد؛ مرحله ای که در آن درس خواندنی وجود ندارد، ولی نیاز به بررسی و مطالعه فراوان دارد. سوالات مهمی در پیش رو دارید که لیستی از آن ها را در زیر نوشتم اما ابتدا با مسایل فنی انتخاب رشته آشنا شویم:

آینده ی کاری رشته-درآمد رشته- دوربودن دانشگاه مورد نظر از شهر و مشکلات تنهایی- کلاس کاری رشته- دروس دانشگاهی رشته- وضعیت ادامه تحصیل در خارج و داخل از ایران در آن رشته- چطوری بفهمم در یک رشته استعداد دارم- چطوری بفهمم علاقه هست یا جبر دیگران و….

رعایت ترتیب انتخاب رشته
رعایت ترتیب انتخاب رشته

نکته ۱ انتخاب رشته :

شما به فیزیک دانشگاه تهران بیشتر از برق همین دانشگاه علاقه دارید، بنابراین باید فیزیک تهران را در اولویت بالاتری قرار دهید. اما دیگر زیراین رشته برق تهران را قرار ندهید، زیرا در صورتی رشته دوم خوانده می شود که شما در رشته اول قبول نشده باشید و پر واضح است، وقتی نمره قبولی شما به فیزیک تهران نمی رسد بنابراین قطعاً در قبولی برق تهران نیز توفیقی حاصل نمی شود و یک انتخاب شما بی جهت از بین خواهد رفت.

تفاوت رشته متمرکز و نیمه متمرکز
تفاوت رشته متمرکز و نیمه متمرکز

نکته ۲ انتخاب رشته :

گزینش رشته های دانشگاه های سراسری به ۲ نوع متمرکز و نیمه متمرکز می باشد، گزیتش متمرکز نوعی گزینش هست که فقط نمره علمی را ملاک قرار می دهد که اکثر رشته ها گزینش متمرکز دارند، اما در گزینش نیمه متمرکز علاوه بر نمره علمی، احتیاج به مواردی مانند مصاحبه حضوری، معاینه و آزمون عملی برای گزینش می باشد که بیشتر رشته های گروه هنر و از جمله رشته هایی مانند تربیت بدنی، از این دسته هستند. رشته های نمیه متمرکز را در هر اولویتی از یک تا صد می توانید انتخاب نمایید.

نکته ۳ انتخاب رشته (مهم):

اگر قصد  انتخاب رشته های نیمه متمرکز را دارید، حتماً آن را در اولین انتخاب ها قرار دهید

گر داوطلبی در همان ابتدا در یک رشته متمرکز پذیرفته شود، در بقیه انتخاب ها چه متمرکز و چه نیمه متمرکز دیگر گزینش نخواهد شد، اما اگر داوطلبی ابتدا در یک رشته ی نیمه متمرکز گزینش شود، نام او در فهرست اولیه قبولی های آن رشته اعلام می شود، اما کامپیوتر دوباره به جست و جو ادامه می دهد. این بار ممکن است در یک رشته ی متمرکز نیز پذیرفته شود. در این حالت در هنگام اعلام نتایج پذیرفته شدگان رشته های متمرکز در شهریور ماه، نام داوطلب برای رشته های متمرکز اعلام می شود که داوطلب باید به دانشگاه مربوطه مراجعه و در این رشته ثبت نام کند. داوطلبانی که برای رشته های نیمه متمرکز به طور مشروط  قبول شده اند، پس از شهریور ماه به تدریج برای انجام مراحل دیگر (مصاحبه، معاینه، امتحان عملی یا علمی) دعوت می شوند. چنانچه در این مرحله پذیرفته شوند، باید در رشته های متمرکز انصراف دهند و در رشته ی نیمه متمرکز ثبت نام کنند، زیرا انتخاب نیمه متمرکز را قبل از متمرکز قرار داده اند، به عبارت دیگر برای رشته ی نیمه متمرکز اولویت و اهمیت بیشتری قائل بوده اند، اما اگر در انتخاب نیمه متمرکز قبول نشوند و یا اگر در مصاحبه، معاینه یا امتحان عملی شرکت نکنند، می توانند همان رشته متمرکز را ادامه دهند. بنابراین اگر قصد  انتخاب رشته های نیمه متمرکز را دارید، حتماً آن را در اولین انتخاب ها قرار دهید ( قبل از انتخاب های متمرکز).

هر داوطلب می تواند از هر دوره، دو رشته نیمه متمرکز انتخاب نموده و در انتخاب های یک تا صد خود قرار دهید.

– ۱۰رشته نیمه متمرکز از دوره های روزانه، شبانه، نیمه حضوری، غیر انتفاعی و پیام نور

– دو رشته ی نیمه متمرکز از رشته ی تحصیلی مشترک بین چند گروه مانند داوطلبی که از گروه ریاضی در گروه هنر هم ثبت نام کرده  است، می تواند دو رشته ی نیمه متمرکز از رشته ی هنر نیز انتخاب کند و در انتخاب در رشته های بورسیه یا خاص که باید حتماً در اولویت یک تا نه  قرار بگیرد. البته به جز معرفی شدگان دانشگاه امام حسین (روزانه و شبانه) و دانشگاه افسری امام علی(ع) می توانند کد رشته های دانشگاه های مذکور را در اولویت یک تا سی قرار دهند. در نظر داشته باشید که کسانی که در پاسخ نامه آزمون علاقه مندی خود را برای گزینش در این رشته ها اعلام نموده اند و اسامی اولیه آنها اعلام شده است، حق انتخاب اینگونه رشته ها را دارا می باشند.

به عنوان مثال، رشته تربیت بدنی از نوع رشته های نیمه متمرکز می باشد که نیاز به معاینه پزشکی و شرکت در امتحانات خاص این رشته دارد. نتایج رشته های نیمه متمرکز معمولاً ۱۰ روز یا دو هفته بعد از اعلام نتایج نهایی آزمون سراسری در نیمه دوم شهریور ماه یا احتمالاً در دهه اول مهر ماه به صورت چند برابر ظرفیت اعلام می شود. داوطلبان باید هوشیار باشند که در امتحانات مربوط به این رشته شرکت کنند.

سایت سنجش
سایت سنجش

نکته ۴ انتخاب رشته :

حتماً در این ایام با سایت سازمان سنجش مرتبط باشید و اطلاعیه های سازمان را مطالعه نمایید.

sanjesh.org

ترتیب درست انتخاب رشته
ترتیب درست انتخاب رشته

نکته ۵ انتخاب رشته :

شما باید به گونه ای انتخاب رشته انجام دهید که انتخاب اول شما نسبت به ۹۹ انتخاب دیگر و بعدی شما از هر لحاظ  برای شما ارجحیت داشته باشد. به نحوی که اگر به طور مثال شما در اولویت ۴۰ام خود قبول شدید و بعدها متوجه شدید که در اولویت ۶۰ ام هم قبول می شدید، افسوس نخورید که ای کاش، رشته محل اولویت ۶۰ام را بالاتر و به جای اولویت ۴۰ام می زدید.

انتخاب رشته
انتخاب رشته

نکته ۵ انتخاب رشته :

از شما داوطلبین گرامی خواستارم فرآیند انتخاب رشته را موکول به فرصت محدود انتخاب رشته نکنید ( همان عادت قدیمی شب امتحانی)، از هم اکنون به شناسایی رشته های تحصیلی، به حد نصاب هایی که باید برای ورود به آن رشته ها بدست آورید، به امکانات علمی دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی که برای تحصیل بر می گزینید، به امکان ادامه تحصیل دادن در آن رشته، بیاندیشید تا در انتخاب رشته آگاهانه و عالمانه عمل کنید انشاءالله،و اینکه فراموش نکنید که بهترین مشاورین برای شما، اولیای شما هستند، از راهنمایی هایشان کمال استفاده را ببرید.

نکته ۶ انتخاب رشته :

دوره های روزانه : دوره هایی هستند که کلاس های آن ها به صورت معمول در طی روز برگزار می شود و داوطلبان علاقه مند هستند که رشته های خود را از این دوره انتخاب کنند. در جداول مندرج در دفترچه شماره ۲ ( راهنمای انتخاب رشته های تحصیلی آزمون سراسری ) کد رشته ها همراه با نام رشته، گرایش رشته و ظرفیت هر رشته، جنس پذیرش در آن رشته و در صورت لزوم توضیحات مربوط به رشته درج شده است. در واقع اطلاعات مورد نیاز داوطلب که شامل رشته، شهر، دانشگاه می باشد، در این جداول مشخص شده است و توجه کنید که برای هر رشته یک عدد به نام کد رشته درج شده است که در مراحل بعدی به آن خواهیم پرداخت. رشته ها، شهر ها و دانشگاه های مطلوب برای داوطلبان در دوره روزانه می باشد.

در دفترچه راهنمای انتخاب رشته پس از پایان رشته های تحصیلی دوره روزانه، رشته های تحصیلی مناطق محروم که دارای شرایط خاص می باشد معرفی شده است؛ به داوطلبان توصیه می شود که از این شرایط آگاه شوند. رشته های تحصیلی کاردانی مراکز تربیت معلم نیز دارای شرایط مندرج در این دفترچه می باشد که همانند رشته های تحصیلی مناطق محروم، داوطلبان باید از آن ها اطلاع حاصل نموده و سپس مبادرت به انتخاب رشته نمایند. دوره های روزانه دارای رشته های تحصیلی به صورت نیمه متمرکز بوده که قبلاً آن ها را بررسی نمودیم؛ همچنین مراکز تربیت معلم نیز دارای رشته های نیمه متمرکز می باشند.

نکته ۷ انتخاب رشته :

دوره های شبانه: کلاس های آن در شب برگزار نمی شود   و دارای شهریه می باشند. بعضی از رشته های مطلوب مورد نظر داوطلبان در دوره های شبانه می باشد. حتماً این رشته ها را مطالعه نموده و با توجه به شهر و دانشگاه رشته های مورد نظر خود را انتخاب کنید. رشته های دوره شبانه دارای شرایطی می باشند که ممکن است با دوره روزانه متفاوت باشد؛ پس به این شرایط توجه کنید. امکانات خوابگاهی شاید بدهند و شاید ندهند بستگی به ظرفیت دانشگاه دارد. اگر تعلق بگیرد گرانتر از روزانه ها خواهد بود. بعضا کلاس ها با روزانه ها مشترک هست. همان کلاس ها و همان اساتید به شما درس می دهند و…

نکته ۸ انتخاب رشته :

در دوره های مجازی یا آموزش الکترونیکی، همان طور که از اسم آن ها بر می آید، دانشجویان از کامپیوتر و اینترنت استفاده می کنند و از این طریق با استادان خود ارتباط بر قرار می کنند و در کلاس شرکت می نمایند؛ لذا داوطلبان باید دارای کامپیوتر و اینترنت پر سرعت باشند.

مانند کلاس آنلاین ریاضی ۱۰۰ می باشد از اینجا ببینید.

نکته ۹ انتخاب رشته :

دوره های بین المللی، دوره هایی هستند که دانشجویان برای ادامه تحصیل در داخل کشور و با همکاری دانشگاه های خارج از کشور، ادامه تحصیل می دهند. پذیرش دانشجو در این دوره ها به روش نیمه متمرکز بوده و داوطلبان باید شرایط و ضوابط موسسات ذی ربط را در دفترچه شماره ۲ راهنمای انتخاب رشته های تحصیلی آزمون سراسری مطالعه کنند.

نکته ۱۰ انتخاب رشته :

دوره های دانشگاه پیام نور دارای تعداد زیادی رشته و با ظرفیت های مناسب می باشد و خیلی هم مورد توجه داوطلبان است. در این دوره ها، بر خلاف دوره های دیگر، انتخاب رشته باید بر حسب محل اقامت یا اشتغال باشد؛ لذا داوطلبان با توجه به محل اقامت یا اشتغال خود و با در نظر گرفتن جداول مندرج در دفترچه شماره ۲، رشته های خود را انتخاب می نمایند و داوطلب نمی تواند هر مرکز یا واحد دانشگاهی را انتخاب نماید، بلکه از مراکزی رشته های خود را انتخاب می کند که در محل اقامت یا اشتغال وی باشد. دانشگاه پیام نور دارای رشته نیمه متمرکز تربیت بدنی و علوم ورزشی نیز می باشد که همان ضوابط رشته های نیمه متمرکز را دارد.

نکته ۱۱ انتخاب رشته :

رشته های تحصیلی مؤسسات غیر انتفاعی : با توجه به اینکه این مؤسسات در شهر های زیادی وجود دارد، انتخاب این رشته ها برای تحصیل می تواند برای داوطلبانی که به شهر محل تحصیل اهمیت می دهند، انتخاب خوبی باشد. تحصیل در این نوع مؤسسات همانند دوره روزانه است؛ اما شرایط خاصی هم دارند که داوطلبان باید به آنها توجه کنند. توجه کنید که در این مؤسسات باید شهریه پرداخت کنید؛ به همین خاطر بهتر است برای آگاهی از هزینه تحصیل در آنها به جداول مربوط به چگونگی پرداخت شهریه در دفترچه شماره ۲ توجه خاص کنید.

نکته ۱۲ انتخاب رشته :

داوطلبان توجه کنند در گروهی می توانند انتخاب رشته کنند که در آزمون آن گروه شرکت کرده و در کارنامه نتایج اولیه، مجاز به انتخاب رشته در آن گروه باشند؛ لذا هر داوطلب نمی تواند در گروه یا گروه هایی که در آزمون آن شرکت نکرده و در نتیجه مجاز به انتخاب رشته در آن گروه نیست، اقدام به انتخاب رشته نماید. ضمناً اگر در آزمون یک گروه یا چند گروه شرکت کرده اید، می توانید از رشته های این گروه یا چند گروه انتخاب رشته نمایید.

درضمن مجاز شدن برای انتخاب یک گروه تضمینی بر قبولی نیست. چون چندبرابر ظرفیت واقعی را مجاز اعلام می کنند.

نکته ۱۳ انتخاب رشته :

در رشته های پرطرفدار درصد بومی گزینی ۶۰% و غیربومی ۴۰% می باشد.

در رشته های معمولی بومی گزینی ۸۰% و غیربومی ۲۰% می باشد.

در شبانه ها بدون توجه به معروفیت رشته بومی گزینی ۸۰% می باشد.

رشته های پرطرفدار ریاضی: مهندسی (برق-مکانیک-عمران-معماری-صنایع-کامپیوتر)

رشته های پرطرفدارتجربی: (پزشکی-داروسازی-دندان پزشکی-دامپزشکی)

رشته های پرطرفدار انسانی: (حقوق-روانشناسی-حسابداری)

نکته ۱۴ انتخاب رشته :

استان بومی:

چگونه استان بومی داوطلب به دست می آید؟

اگر به کارنامه توجه کنید، محل اخذ مدرک پیش دانشگاهی، محل اخذ دیپلم و محل اخذ سال ما قبل دیپلم و محل تولد آورده شده است. با توجه به محل اقامت داوطلب در سه سال آخر (پیش دانشگاهی، سال اخذ دیپلم و سال ما قبل دیپلم)، اگر سه سال در یک استان باشد، آن استان به عنوان استان بومی در نظر گرفته می شود؛ اگر در یک استان نباشد، استان محل تولد به عنوان استان بومی داوطلب در نظر گرفته می شود. برای داوطلبان نظام قدیم هم سه سال آخر در نظر گرفته می شود و به همین صورت اگر سه سال آخر در یک استان باشد، آن استان، به عنوان استان بومی در نظر گرفته می شود؛ در غیر این صورت استان محل تولد به عنوان استان بومی در نظر گرفته می شود.

از استان بومی داوطلب، ناحیه بومی و قطب بومی مشخص می شود. در دفترچه شماره ۲ راهنمای انتخاب رشته های تحصیلی آزمون سراسری، دو جدول وجود دارد که ناحیه و قطب را تعیین می کند. چند استان مجاور هم تشکیل یک ناحیه می دهند؛ به عنوان مثال، استان های اصفهان، چهار محال و بختیاری و یزد ناحیه سه را تشکیل می دهند؛ لذا داوطلبانی که استان بومی آن ها یکی از این سه استان باشد، در ناحیه سه قرار دارند. چند ناحیه مجاور هم تشکیل یک قطب را می دهند؛ به عنوان مثال، ناحیه سه و ناحیه هشت (استان های ایلام، خوزستان و لرستان) تشکیل قطب چهار را می دهند؛ در نتیجه قطب چهار شامل شش استان اصفهان، ایلام، چهار محال بختیاری، خوزستان، لرستان و یزد می باشد.

به عنوان مثال، در گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی رشته فیزیک در زیر گروه یک قرار دارد و مقطع آن کارشناسی می باشد و نوع گزینش آن ناحیه ای است؛ به همین صورت در گروه آزمایشی علوم تجربی، رشته زیست شناسی در گرایش علوم جانوری و گرایش علوم گیاهی دارای نوع گزینش استانی می باشد. اکنون می توانید رابطه بین استان بومی، ناحیه بومی، قطب بومی در کارنامه را با نوع گزینش هر رشته را درک کنید. داوطلبی که رشته ای را انتخاب می کند که نوع گزینش آن استانی می باشد، در دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی که در استان بومی او می باشد، شانس قبولی بیشتری نسبت به داوطلب دیگری دارد که استان بومی او متفاوت است؛ به عنوان مثال، داوطلبانی که استان بومی آن ها اصفهان است، در دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی استان اصفهان شانس قبولی بیشتری نسبت به داوطلبان دیگری دارند که استان بومی آن ها اصفهان نمی باشد.

اگر نوع گزینش رشته ای ناحیه ای باشد، داوطلبان آن ناحیه در دانشگاه و مؤسسات آموزش عالی که در آن ناحیه می باشند، نسبت به داوطلبانی که در ناحیه دیگری هستند، شانس قبولی بیشتری دارند. داوطلب استان بومی اصفهان در ناحیه بومی سه قرار دارد. این داوطلب در دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی واقع در ناحیه سه نسبت به داوطلب دیگری که ناحیه بومی او سه نمی باشد، از شانس قبولی بیشتری بر خوردار است. همین وضعیت برای رشته های دارای نوع گزینش قطبی وجود دارد. رشته های دارای نوع گزینش کشوری به استان، ناحیه یا قطب بومی داوطلب وابسته نیست یا به عبارت دیگر، برای کلیه داوطلبان در تمام استان ها یکسان عمل می کند و هیچ داوطلبی نسبت به داوطلب دیگر از شانس قبولی بیشتری بر خوردار نیست. اکنون که رابطه بین نوع گزینش یک رشته و شرایط یک داوطلب را در آن رشته متوجه شدید، سؤال می کنید که چرا رشته ها را به این صورت گزینش می کنند. اگر رشته ای در تمام استان ها و یا اکثر استان ها وجود داشته باشد یا نیاز به فارغ التحصیلان بومی دارد، نوع گزینش آن رشته استانی است. اگر رشته ای در تمام یا اکثر ناحیه ها وجود داشته باشد، نوع گزینش آن ناحیه ای بوده و به همین صورت برای رشته های قطبی عمل می شود.

لذا در گزینش بومی، به داوطلبان آن بوم (استان، ناحیه یا قطب) نسبت به داوطلبان بوم دیگر، شانس قبولی بیشتری داده می شود تا داوطلبان تا حد امکان در بوم خود ادامه تحصیل دهند تا از مشکلاتی که در استان ها، ناحیه ها یا قطب های دیگر برای داوطلبان به وجود می آید، به دور باشند. ادامه این مبحث را در شماره آینده پی می گیریم.

منبع : ریاضی ۱۰۰

مهندس حامد دلیجه

09383350983

۱۶ نظرات

  1. با سلام به مهندس دلیجه
    ببخشید که این سوال را اینجا مطرح میکنم
    من کنکوری ۹۵ رشته ریاضی هستم.میخواستم منابع جامع برای دروس خریداری کنم میشه لطفا کمکم کنید چون خیلی انتشارات وجود داره آدم سردرگم میشه البته دوستان منابعی رو معرفی کردن به نظر شما اینا خوب هستن؟
    ادبیات:جامع مهر و ماه/عربی،دینی،هندسه،فیزیک:گاج نقره ای/زبان انگلیسی:مبتکران جامع/شیمی:خیلی سبز
    گسسته:خیلی سبز و گاج/دیفرانسیل:گاج و جامع مهر و ماه
    لطفا شما هم پیشنهادی بدید چون خیلی لازم دارم.
    با تشکر

  2. پاسخ چی شد؟

  3. مهندس دلیجه

    سلام اینجا برید
    http://riazi100.ir/2149/
    در ضمن اینها توصیه های کلی هست- برو کتابفروشی هر کتابی که به دلت نشست را تهیه کن-مطمین باش با اونها موفق میشی

  4. سلام ادبیات مهرو ماه خوب نیس.ادبیاتو بصورت مبحثی بخونید.قرابت و لغت و املا نشر الگو. تاریخ ادبیات تخته سیاه ارایه هم کتاب لقمه مهر و ماه عالیه.موفق باشی.من همینارو خوندم ادبیاتمو ۶۰ زدم چون زبان فارسی نخونده بودم

  5. سلام اگه من امسال انتخاب رشته نکنم واسه ورود به سال اینده واسم مشکلی پیش نمیاد.ممنون

  6. سلام مجدداقای دلیجه میشه یه راهنمایی بکنین.میخوام ببینم میشه با این رتبه سنندج یا یه جایی اطراف سنندج پرستاری یا یکی از رشته های پیرا پزشکی روزانه قبول بشم یا بشینم سال بعد.
    رتبه در زیر گروه یک۳۸۳۷۶
    ورتبه کل در سهمیه۴۰۰۲۷
    لطف میکنین اگه جواب بدین

  7. اقای دلیجیه یادم رفت بگم این رتبه رو فقط با دو ماه درس خوندن جدی واسه کنکور بدست اوردم.

  8. سلام آقای دلیجه خواهش میکنم جوابمو بدین من پارسال ۴۰۰۰شدم وامسال چهارمین بارم بود بود که کنکور میدادم ولی به خاطر یه سری مسائل شخصی اصلا نتونستم درس بخونم به خدا شاید تمام طول سال ۲ساعت هم نخوندم به همین خاطر رتبم سی وسه هزار شده حالا باید چیکار کنم به نظرتون ممکنه رادیولوزی یا تکنسین وپرستاری و……یه همچین رشته هایی قبول بشم ؟چیکارکنم؟

    • مهندس دلیجه

      سلام بهناز خانوم
      شما نگفتید منطقه چند هستید.
      ولی عجولانه تصمیم نگیرید. سقوط از ۴ هزار به ۳۳ هزار خیلی بد بوده!
      آمار و اطلاعات قبولی های ۹۳

      • مرسی ازتون که جوابمو دادین فکر کردم نیستین ولی خدارو شکر که مثل همیشه حضور دارین…..منطقه ۲هستم….این سقوط فاجعه بوده یه مصیبته به خدا….چیکارکنم به نظرتون حالا؟

        • مهندس دلیجه

          سلام
          باید تلفنی صحبت بشه
          شمارتون را پیامک داده بودید.اطلاع میدم.یادم رفت پیگیری کنید.

  9. محمد حسین

    سلام. من دانش آموز سوم تجربی هستم. توی دوم تجربی تو قلمچی بودم و ترازم ۶۴۰۰ بود. من تو آزمون های قلمچی همه ی درصد هام خوب بود غیر از ریاضی که همش بیست تا سی درصد میزدم علتش هم ضعف شدید معلم ما بود. میخوام بدونم با ریاضی چکار کنم. در ضمن دانش آموز منطقه ۳ هستم

  10. سلام مهندس با۲۱۰۰۰ پرستاری سراسری کجاها احتمال قبولی دارم؟منطقه۲ و دختر
    این اطلاعاتی که کانون داده راسته؟ چرا تو انتخاب رشته مجازی این اطلاعات نیست و واسه بعضیا میزنه احتمال قبولی خیلی کم؟ البته من خودم هنوز انتخاب رشته مجازی نکردم
    منتظر جوابتونم ممنون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *